SCHAGEN - Woensdagmorgen 19 augustus onthulden bestuurder Anne Hoekstra (Regius College Schagen) en wethouder Sigge van der Veek één van de rookvrij-borden op de Campus van het Regius College. Dit bord geeft aan dat de omgeving van het gehele campusterrein rookvrij is. Bij de onthulling waren minstens honderd leerlingen.

Roken is sinds 1 augustus op schoolterreinen niet meer toegestaan. Hoekstra: “Het liefst zien we dat in de verre omtrek van onze campus nergens meer wordt gerookt.” Hoe minder de jeugd rokende mensen ziet, hoe minder dit normaal lijkt of aantrekkelijk om na te doen.

Mensen die wel roken, weten hoe moeilijk het is om hier vanaf te komen. Hulp is vaak nodig bij echte notoire rokers die willen stoppen. Onder de slogan “Nu dan! Heel je omgeving rookvrij” voeren we als gemeente Schagen campagne om alle inwoners van de sigaret af te krijgen. Wethouder Sigge van der Veek. “Ik weet dat het voor veel mensen nog niet zo gemakkelijk is om daadwerkelijk te stoppen. Die inwoners wil ik helpen om van het roken af te komen.

”Wie blijvend wil stoppen met roken, vindt informatie op de website van ik stop nu en hulp op (vergoeding is er vanuit je basisverzekering) of gratis bellen met de Stoplijn via 0800-1995 (op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur). Ben je gestopt met roken of wil je dat graag? Gemeente Schagen leest graag jouw verhaal op de gemeentelijke Facebookpagina.