SCHAGEN - Maandag 22 augustus kwam (loco) burgemeester Cor Quint op bezoek bij het huttenbouwdorp aan de Snevert in Schagen. De kinderen zijn daar druk bezig met timmeren. Onder andere van een ‘Cassino’. Wethouder Quant benoemde de twee kinderburgemeesters van het bouwdorp, Camiel en Nikai.

Wethouder Quint werd door de kinderen rondgeleid door het bouwdorp. Hij had zijn ketting om en die trok veel bekijks. De wethouder was op zijn beurt weer vol lof over het bouwdorp dat ontstaat. Met hout en spijkers, platen en kleden maken de kinderen er een fantastisch dorp van. De jonge timmerlui leven zich helemaal uit. Ook zijn er klussen te doen in de tent, zoals vlaggen maken.

De wethouder kreeg ook vragen van de kinderen over zijn werk. Ook de voorzitter van het KIVAS-kinderbouwdorp beantwoordde zoveel mogelijk kindervragen. Vervolgens werden twee kinderen uitverkoren om burgemeester van hun bouwdorp te worden. De burgemeester van het kleine bouwdorp is Nikai van Damme. Van het grote bouwdorp is het Camiel Muller, die burgemeester werd op zijn eigen verjaardag nog wel.

Het geheel van het bouwdorp verschijnt op het veld naast de ijsbaan aan de Snevert. Donderdag eindigt het festijn met een feestmiddag. Stichting KIVAS organiseert het bouwdorp.