SCHAGEN - Maandag 24 februari vanaf 8.30 uur verzorgen wethouder Sigge van der Veek en mascotte Druppie de feestelijke start van de JOGG DrinkWater-campagne. Dit op basisschool St. Barbara in Tuitjenhorn en op de peuterschool De Paddenstoel in Tuitjenhorn.


Tijdens de aftrap zijn er die dag leuke activiteiten. Allemaal in het teken van de gezonde leefstijl. Ook is er voor de kinderen en peuters lesmateriaal beschikbaar, met leuke opdrachten over gezond eten en drinken. In de school worden de kranen extra zichtbaar gemaakt. Tevens is er informatie voor ouders. Aansluitend aan deze start vinden er op school gastlessen voeding plaats. Aangeboden door ons vanuit “Ik Lekker Fit”. Ook op de peuterschool is aandacht voor gezonde leefstijl. En is er aandacht voor de DrinkWater-campagne met JOGG-drinkbekers, leesboekjes, kleurplaten, diploma’s etc. De projectperiode wordt afgesloten met een Gezondheidsbeurs.

We willen kinderen en hun ouders laten ervaren dat gezond eten en bewegen leuk en lekker is. En dat je je er gezonder en fitter bij gaat voelen. Water drinken in plaats van (ge)zoete drankjes moet, wat ons betreft, weer de normaalste zaak van de wereld worden. In samenwerking met de scholen, peuterspeelzalen en kinderopvang werken we aan de bevordering van dit bewustzijn. De DrinkWater-campagne van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) wordt door de basisscholen, de peuterscholen en kinderopvang goed ontvangen. Dit blijkt uit de toename van ‘gezonde dagen’ en ‘waterbreaks’ in de week. Daarbij wordt in pauzes water gedronken en fruit gegeten. Dit in plaats van zoete drankjes en minder gezonde tussendoortjes. Deze positieve beweging blijven we actief stimuleren. De DrinkWater-campagne en de gastlessen voeding die worden gelanceerd zijn hierbij een belangrijk hulpmiddel.

Programma 24 februari 2020

Basisschool Sint Barbara en peuterschool De Paddenstoel

Dorpssstraat 35 , 1747 HA Tuitjenhorn, telefoon 0226 - 391778.

Programma: maandag 24 februari van 8:30 uur – 9:15 uur

  • 08:20 uur: Ontvangst wethouder Sigge van der Veek, Mascotte Druppie en Ronald de Groot (JOGG-regisseur)
  • 8:30 uur: Alle kinderen en ouders/verzorgers zijn ook welkom. De officiële start is buiten op het plein.
  • 8:35 uur: Directeur heet iedereen welkom en vertelt op welke wijze de school aan de slag gaat met de gezonde leefstijl. Wethouder Sigge van der Veek reikt reikt het drankenbord en de werkbladen uit aan leerkracht van de bovenbouw (fotomoment).
  • 9:05 uur: Afsluiting met leerkrachten, ouders en kinderen met een leuke beweegactiviteit.
  • 9:15 uur: Aansluitend gaan alle kinderen naar de klas en komt Mascotte Druppie op bezoek in de klassen.

Meer informatie over de JOGG aanpak: Jongeren Op Gezond Gewicht is een landelijk initiatief dat zich richt op jongeren (0-19 jaar), hun ouders en hun omgeving. Dit resulteert in een meerjarig programma met allerlei acties zoals meer aandacht voor voeding en beweging op school, betere sport- en speelfaciliteiten en voorlichting aan ouders.

Het doel is om overgewicht en obesitas bij jongeren te verminderen. We gaan dit samen met GGD/JGZ, scholen, kinderopvanglocaties, peuterscholen, verloskundige praktijken, diëtistes, bedrijfsleven, sportclubs en andere partijen aanpakken. De JOGG-regisseur, Ronald de Groot coördineert de initiatieven. Voor meer informatie kijk op www.jogg.nl