SCHAGEN - Woensdagmorgen 8 juni kregen de kinderen van basisschool De Rank in Schagen bezoek. De burgemeester kwam langs bij de kinderen van groep 8. Want zij schreven de burgemeester brieven, met wensen voor hun schoolbuurt. Burgemeester Marjan van Kampen kwam met de kinderen hierover praten.

De wensen van de kinderen gaan over vijf dingen: verkeersveiligheid rondom school, een speeltuintje in de wijk, last van hondenlosloopgebied naast school, parkeerproblemen in de wijk en de overlast van graffiti. De burgemeester vroeg eerst aan de kinderen wat zij bedoelden. Ook vroeg de burgemeester of de kinderen zelf een oplossing wisten. Daar kwamen een paar goede ideeën uit. De kinderen gaan bijvoorbeeld een actie doen, zodat meer ouders de kinderen met de fiets naar school gaan brengen. Hoe dat er uit gaat zien is nog een verrassing. Ze gingen ook naar buiten om het een en ander aan te wijzen.

De burgemeester nam een BOA mee. Dat is een medewerker van de gemeente die mag onderzoeken of er overtredingen zijn, bijvoorbeeld met parkeren en graffiti. Ook kwam de gebiedscoördinator mee, dat is een medewerker die contactpersoon is voor een gebied in de gemeente. De leerlingen mochten vragen stellen en de burgemeester gaf antwoord. Dat ging ook over haar ketting en wat een burgemeester doet, of wat een BOA doet en waarom die zulke dikke schoenen aanheeft.

Hoewel niet alle wensen kunnen uitkomen, heeft de burgemeester wel verteld wat wij als gemeente kunnen doen aan de problemen. Het opvallende is dat groep 8 zeer binnenkort de school verlaat en naar het voortgezet onderwijs gaat. Daarom vroeg de burgemeester ook of de kinderen een ‘Overdracht van Acht’ willen maken en doorgeven aan groep 7. Dan maakt die groep wellicht nog mee dat een wens in uitvoering gaan komen.