SCHAGEN - Op een prachtige locatie in Waarland aan de Veluweweg wordt een woonwijk gerealiseerd met 35 woningen, genaamd ‘Adamsland’. In een ruim en groen opgezet openbaar gebied bouwt Bouwend Waarland projectmatig elf goedkope rijwoningen en acht hoekwoningen. Daarnaast worden vier kavels uitgegeven voor twee-onder-een-kapwoningen en twaalf kavels voor vrijstaande woningen. Adamsland wordt ontsloten op de Veluweweg. De toegangsweg wordt gerealiseerd naast nummer 44.


“Wonen in een ruimtelijke omgeving in een dorp dat zich kenmerkt door veel water en natuur, dat is fijn leven! Dit in combinatie met de vele activiteiten, voorzieningen en goede bereikbaarheid van Waarland maakt dat deze woningbouwontwikkeling een enorm mooi project is voor het dorp waar ik dan ook erg trots op ben”, aldus Jelle Beemsterboer, wethouder gemeente Schagen.

Van tuinderij en veehouderij, naar loonbedrijf tot woningbouw

Adamsland is het land waar Adam Bruin in de jaren ’20 van de vorige eeuw zijn tuinderij en veehouderij had. In 1950 namen zijn zoons Adam jr. en Klaas het over. Zij startten met het loonbedrijf. In 1976 namen de 5 zoon van Adam Jr. het bedrijf over en in 2013 werd besloten om de onderneming te beëindigen en kwam het land in beeld als geschikte locatie voor woningbouw.

Planning

De eerste paal van de projectmatige woningen is geslagen op 21 juli en dit is ook het feestelijke moment van de start van de bouw. De oplevering van de eerste projectmatige woningen is in het voorjaar van 2022. In het najaar van 2022 is de afronding van Adamsland.