'T ZAND - Het college van de gemeente Schagen heeft besloten het uitbreidingsproject van de Stichting Behoud Korenmolen van Zeeman te ondersteunen met € 30.000,-. Het molenterrein waarom het gaat, staat bekend als molen De Hoop in ‘t Zand.

Met het project wil de stichting een zogeheten museale, educatieve expositieruimte maken, waar bezoekers uitzicht hebben op de molen en de bollenvelden. Tegelijk kunnen zij genieten van en leren over de historische waarde van de molen. Daarnaast biedt het project een leerling-bouwplaats waarbij toekomstige vakmensen leren over de bouw en bouwmethodes. Wethouder Joke Kruit: “Deze expositieruimte wordt een mooie aanvulling op wat wij als gemeente aan musea en educatie al te bieden hebben. Dit sluit dan ook heel goed aan bij de doelstelling van de samenwerkende musea om meer bezoekers te trekken. Als dit project klaar is, heeft onze gemeente er een prachtige trekpleister voor bezoekers bij.”

Voor het realiseren van het project heeft de stichting € 570.254,- nodig. Vanuit het Europees programma voor plattelandsontwikkeling (POP3/LEADER) ontvangt de stichting 50% subsidie. Voor de andere 50% die nodig is, is de stichting onder andere bezig met crowdfunding, het werven van fondsen en het uitgeven van obligaties.