TUITJENHORN - Noordkopkunst biedt komend weekend 7 & 8 april: Workshop van Gerda Venema - proefles Zhineng Qigong door Chi Schagen - voordrachten van Arij van Vliet. Tussen de veelzijdige kunst van 30 exposanten in de Ondernemerscentrale aan de Oostwal 2 in Tuitjenhorn. De expositie is gratis toegankelijk, dagelijks geopend van 11 tot 17 uur.

Gerda Venema van Trans4mate laat je kennismaken met de combinatie van coaching en fotografie. We gaan op een speelse manier aan de slag met zelfvertrouwen, zelfbeeld en zichtbaarheid.

Ken je dat gevoel? Dat je op een foto anders lijkt dan je werkelijk bent? Gerda legt je uit waar dat door komt en laat je zien hoe je ontspannen en mooi op foto kunt staan; precies zoals jij bent. Je kijkt letterlijk en figuurlijk in de spiegel en krijgt heel veel tips. Je wordt gefotografeerd en fotografeert elkaar. Dus trek je mooiste kleding aan en neem je camera of smartphone mee. Gerda geeft op beide dagen een workshop van 13.00 uur tot 15.00 uur. vergoeding € 15,– contant te betalen.

Rita van Slageren van Chi Schagen geeft op 7 april om 13 uur en om 15 uur een gratis proefles Zhineng Qigong (spreek uit tsjiekong) is een Chinese bewegingsmethode en wordt ook wel ‘meditatie in beweging’ genoemd.

Zhineng Qigong bestaat uit eenvoudige oefeningen waarbij je met rustige, soepele bewegingen je lichaam los maakt en ontspant. Omdat de aandacht bij de beweging is, kun je ook je gedachten tot rust brengen.

Door regelmatig Zhineng Qigong te oefenen gaat energie weer lekker door je lichaam stromen, waardoor je je fit en vitaal voelt en je hele lichaam in balans wordt gebracht. Zhineng Qigong heeft een positieve invloed bij slaapproblemen en nek- schouder- en rugklachten. Het maakt je bewust van je lichaamshouding. Het biedt een goede ondersteuning bij herstel van burn-out en helpt klachten verminderen bij een whiplash.

Na verloop van tijd merk je dat al je spieren versterken en gewrichten versoepelen. Zhineng Qigong is geschikt voor iedereen! Mannen en vrouwen van alle leeftijden en kinderen kunnen Zhineng Qigong doen. De oefeningen kunnen allemaal worden aangepast op ieders persoonlijke mogelijkheden.

De proefles is in de Ondernemerscentrale (Noordkopkunst) is gratis en duurt ongeveer één uur. Tijdens de les kunt u niet zomaar in- en uitlopen.

Op 8 april zal Arij van der Vliet gedichten voordragen Tussen 14.00 en 16.00 uur.