SCHAGEN - ’Wat Bezielt Schagen’ heeft musicus Fred Suring uitgenodigd een drietal ’muzikale lezingen’ te verzorgen in het Scagon Theater, Schagen.

Fred Suring is een man, die leeft in een geheel eigen wereld waarin klassieke muziek in alle varianten de boventoon voert. Naast zijn leven als musicus, hij is fluitist van origine met afgeronde conservatorium opleiding, heeft hij zich in de loop der jaren ontwikkeld als een unieke en gepassioneerde toonkunst-verteller. Op onnavolgbare wijze weet hij zijn gehoor aan zich te binden tijdens lezingen met het karakter van een voorstelling en trekt daarmee zeer veel belangstelling uit brede kring. Suring biedt zijn publiek door zijn vertelkunst, versterkt door passende beeld- en geluidfragmenten, een heldere handreiking, om composities uit diverse genres intensiever te beluisteren.

Voor de lezingen in het Scagon heeft Suring gevarieerde thema’s gekozen:

  • Op 15 november bespreekt hij welke vrouwen een rol hebben gespeeld in het leven van Wolfgang Amadeus Mozart en de betekenis die zij hadden.
  • Op 17 januari 2018 maakt het publiek kennis met de fascinerende wereld waarin de Braziliaanse componisten van naam als Jobim, Barroso, Gomes en Villa-Lobos zich ontwikkelden.

In de derde lezing op 24 maart 2018 vormt de Johannes Passion het thema. Het oratorium door Johan Sebastian Bach uit 1724 heeft als onderwerp het lijden en sterven van Jezus volgens het Evangelie van Johannes. Het werk wordt veelal vergeleken met de Mattheus Passion. Maar was dit een vooroefening voor de Mattheus Passion en is de Johannes werkelijk een minder groots werk? Overeenkomsten en verschillen tussen beiden passies worden hierbij onder de loep genomen.

Data:

  • woensdag 15 november 2017
  • woensdag 17 januari 2018
  • zaterdag 24 maart 2018

Aanvang: 20.15 uur

Entree: 12,50 (incl. kop koffie of thee)

Passe-partout voor drie voorstellingen: € 30,00

Entreekaarten voor de lezingen zijn verkrijgbaar via de Scagon webshop www.theaterscagon.nl en/of (indien niet uitverkocht) aan de theaterkassa

op de dag van de voorstelling.