WAARLAND - Het Waarlandse festival Badpop is populair: binnen ongeveer twintig minuten was het festival uitverkocht. Op Facebook is er nog een gulzige vraag naar extra kaarten voor het jaarlijkse evenement. Ook vragen een aantal Waarlanders zich af waarom zij niet eerst de kans op een kaartje krijgen.

Terwijl hoofdact van Badpop, Ilse deLange, haar gitaar stemt voor haar optreden, hoeft zij zich geen zorgen te maken dat het festivalterrein leeg zal staan. Binnen een zeer korte tijd vlogen de kaarten als warme broodjes over de toonbank van de online ticketsite.

Goed nieuws voor de organisatie. Minder goed nieuws voor de inwoners van Waarland. Zij vragen zich in de Facebookgroep 'Je bent waarlander als je...' af waarom zij niet als eerst werden gevraagd of zij een ticket wilden. "Het eigen dorp krijgt niet eens de kans om daar heen te gaan!", schrijft een ticketloze Waarlander, en vraagt of iemand nog drie kaarten te koop heeft.

Waarlands feest
Het kaartentekort ontketent een flinke discussie op sociale media. "Onze jeugd wordt het onmogelijk gemaakt om een mooi feestje in eigen dorp te vieren", reageert iemand anders die achter het net viste. "Badpop Waarland gaat ten onder aan eigen succes", schrijft iemand. Ook vragen verschillende Facebookers zich af of de fanclub van Ilse deLange hier achter zit.

De roep om extra kaarten voor Waarlanders voor het van oorsprong Waarlandse feest is dus groot. "De dochter van mijn zus zat ook klaar, maar door die k*tinternetverbinding in het buitengebied piste ze naast de pot. Lekker weer', aldus een ietwat kwade Waarlander.

Oplossingsdenkende Badpop-liefhebbers
Een aantal Waarlanders reageren niet kwaad, maar oplossingsgericht in de Facebookgroep. Zo stelt iemand voor het festival tweedaags te maken. Een ander lijkt het een goed idee om de kaartverkoop gewoon weer in de winkel te houden.

Maar sommige Waarlanders houden ervan kolen op gloeiend vuur te gooien. "Ik heb lekker wel kaarten", reageert een gelukkige inwoner van Waarland op de discussie. De organisatie van Badpop was niet bereikbaar voor commentaar.