SCHAGEN - Van 24 januari tot en met 3 februari is het 10 dagen lang voorleesfeest in Nederland. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen centraal. KopGroep Bibliotheken programmeert diverse activiteiten voor peuters en kleuters rond het bekroonde prentenboek ‘Ssst! De tijger slaapt’ van Britta Teckentrup.

Voorlezen

Woensdagmiddag 24 januari wordt het bekroonde prentenboek ook voorgelezen in de bibliotheken van Schagen en Tuitjenhorn. Dat gebeurt met hulp van het vertelkastje. De aanvang is om 15.00 uur en de toegang is gratis. Na afloop van het voorlezen gaan de kinderen knutselen. In Middenmeer wordt op 23 januari om 14.45 uur én 15.15 uur voorgelezen en op 30 januari wordt er om 14.30 uur geknutseld. En in de jeugdbieb in Wieringerwaard wordt de 23ste en de 30ste voorgelezen om 15.00 uur.

Voorstelling Zoldertheater

Het Zoldertheater speelt donderdagochtend 1 februari de voorstelling ‘Tijger in huis’ in Markt 18. Een vrolijke voorstelling over opvangdieren, tijgers, bang zijn en een verjaardag. Met toneel, poppen, muziek en liedjes. Theatermakers Geert van Diepen en Lia Rood maken al jaren aantrekkelijke voorstellingen voor peuters en kleuters en hun (groot)ouders. De voorstelling begint om 9.30 uur. Kaartjes kosten € 3,50.

De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal gericht op kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Maar bovenal is voorlezen leuk. Zo worden kleintjes grote lezers. Een jeugdabonnement op de bibliotheek is gratis. Kinderen tot 7 jaar die tijdens de Voorleesdagen lid worden van KopGroep Bibliotheken krijgen een leuk vingerpoppetje van tijger cadeau. Zolang de voorraad strekt.

Meer informatie en kaartverkoop voor workshop en voorstelling via www.kopgroepbibliotheken.nl