SCHOORL - U komt toch ook? De Voorjaarsmarkt is een gezellige gelegenheid om elkaar te ontmoeten! De werkplaatsen van Scorlewald presenteren zich op het Middenplein en de Valkenhoeve en bieden hun producten te koop aan. 

De bewoners van Scorlewald zijn trots om hun ambachtelijk werk te laten zien en te verkopen. De producten zijn onder andere gemaakt in de pottenbakkerijen, de weverijen, de instrumentenwerkplaats. Verder is er het overheerlijke brood uit de bakkerij en het gebak uit de banketbakkerij. Ook in de werkplaatsen op de Valkenhoeve bent u van harte uitgenodigd. Daar vindt u de producten van de metaalwerkplaats, de papierwerkplaats en de biologisch dynamische tuin. Verder is er een 2e hands boekenstand, een uitgebreide stand met edelstenen en een stand met viltproducten.

Choroi heeft weer een grote expositie in de werkplaats, waar alle instrumenten geprobeerd kunnen worden. Ook zijn er tal van aanbiedingen, afgeprijsde muziekinstrumenten, lieren, koperklankspelen et cetera. Ook gaan we bij voldoende belangstelling korte muziekworkshops geven voor kinderen en volwassenen.

Als extra attractie is er voor de kinderen op twee plekken een springkussen, ook kunnen de kinderen een ritje op de pony maken. Bij het restaurant kan er iets gegeten en gedronken worden met op de achtergrond levende muziek. Ook in Kardeis, de lunchroom en winkel, kunt u uitgebreid koffie drinken met wat lekkers! Bij Kardeis presenteert Weleda haar producten.

Zoals ieder jaar is de opbrengst van de Voorjaarsmarkt voor een of meerdere goede doelen in de gehandicapten zorg. Dit jaar gaat de marktopbrengst onder andere naar de nieuwe bakkerij van Fermento in Alkmaar. Andere projecten zijn onder andere het Herdenkingsbos voor kinderen en Tilia in Tsjechië.

In verband met beperkte parkeermogelijkheden wordt aan de bezoekers van de Voorjaarsmarkt gevraagd zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Zaterdag 20 mei 10.00 uur - 15.00 uur Valkenlaan 14 Schoorl