SCHAGEN - KopGroep Bibliotheken organiseert gratis Walk&Talk bijeenkomsten in de bibliotheek van Schagen. Dit zijn laagdrempelige netwerkbijeenkomsten waarbij thema's rond solliciteren worden besproken. Werkzoekenden kunnen ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en tips ontvangen die helpen bij de zoektocht naar een baan.

Woensdagochtend 10 mei vertelt Nanda Nobach van 'De inspirerende Boekhouder' over het verschil tussen een baan in loondienst en werken als zzp-er. Allerlei aspecten komen in haar inspirerende presentatie aan bod. Lekker je eigen werktempo bepalen, je eigen werktijden indelen. Heerlijk toch? Of Is dat niet zo fijn als het lijkt?

Je bent goed in je vak en bent gewend om hard te werken. Maar voor wie doe je dat werk, als je zzp-er bent? Je hebt geen organisatie, chef of directie die zorgt dat er werk is. Zelf klanten zoeken dus. Hoe weten die eigenlijk dat je bestaat? En hoe weten ze dat je goed bent in je werk?

Je wordt zzp-er in je eigen vakgebied. Maar opeens blijkt dat er veel meer bij komt kijken dan alleen je werk doen. Je runt een heel bedrijf. Je bent telefonist, receptionist, verkoper, administrateur, archivaris, je houdt social media bij. En bovenal: ondernemer. Blijft er nog wel tijd over om je eigen werk te doen?

Daarnaast die administratie. Papierwerk noemden we dat vroeger. Nu is het (bijna) allemaal digitaal. Wat is aan te raden, wat is slim? Een ordner met facturen of een laptop met boekhoudsoftware. Of een combinatie? En dan Belastingen. Hoe leuk is dat? Waar moet je op letten. Hoe je ik wat wel mag en wat niet. Met welke belastingen heb ik eigenlijk te maken als ondernemer?

Al deze vragen komen aan bod op 10 mei. Deelname aan Walk&Talk is gratis, wel graag vooraf aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl

Woensdag 10 mei Walk & Talk in de bibliotheek van Schagen, Markt 18 - Torenstraat 1A, inloop 9.00 uur.