NIEUWE NIEDORP - Op 14 juni a.s. presenteert Project Geestdrift i.s.m. Karavaan de muziektheatervoorstelling ‘Vive Piaf!’ in de Doopsgezinde kerk in Nieuwe Niedorp. De voorstelling vertelt het grootse en meeslepende levensverhaal van Edith Piaf, de straatmus, die uitgroeide tot de grande dame van het Franse Chanson.


Zangeres en actrice Nadja Filtzer en haar musici nemen je mee in de achtbaan van Piaf’s leven en chansons. Een muzikale reis van de Parijse bordelen tot uitverkochte concertzalen met hooggeëerd publiek. Van Piaf’s grote en onmogelijke liefde voor de getrouwde bokser Marcel Cerdan tot het huwelijk met de twintig jaar jongere zanger Theo Sarapo.

De onweerstaanbare levensvreugde van ‘het meisje mus’ echoot door de voorstelling heen met nummers als La Foule, Padam Padam en La Vie en Rose, maar ook in Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes. Nadja wordt begeleid door Leo Bouwmeester op piano en André Vrolijk op accordeon.

Nadja Filtzer werd in 1969 geboren in Amsterdam. Ze heeft een Nederlandse moeder en een Oekraïens-joodse vader, die opgroeide in Mexico. In 1928 vluchtte haar oma voor de pogroms die onder Stalins bewind plaatsvonden. Ze oogstte met ‘Vive Piaf!’ veel succes en werd in de pers de Piaf van de 21e eeuw” genoemd.

De voorstelling ‘Vive Piaf!’ is onderdeel van Project Geestdrift. Het doel van dit project is om de kleine, mooie Doopsgezinde kerkgebouwen in Noord-Holland Noord met een bijzonder programma open te stellen en plekken te laten zijn voor blikverruiming, verwondering en ontmoeting. De voorstellingen zijn bedoeld als “aanmaakblokje” om in de toekomst meer voorstellingen, lezingen en workshops in de kerkjes te organiseren, die goed aansluiten bij de locaties en het Doopsgezinde gedachtegoed.

In elk programma staat een thema centraal. Het thema van deze avond is Veerkracht. Als iemand dit thema in leven en werk voorstaat is het wel Edith Piaf.
Kaarten á € 7,50 zijn te koop via www.projectgeestdrift.nl of aan de kassa.