BURGERBRUG - Vaderdag: een echte Festivaldag!. Voor veel muziekliefhebbers is deze slogan al jaren een vast gegeven. Zoals een goede traditie betaamt, zal ook dit jaar op Vaderdag (16 juni) het Accordeon Festival Krabbendam weer in Burgerbrug plaatsvinden. Ditmaal zal dit populaire festival voor accordeon- en trekharmonicaspelers en allen die deze muziek een warm hart toedragen, voor de 35e maal plaatsvinden.

Het festival, vernoemd naar het buurtschap waar de eerste aflevering van dit vermaarde muziekfestival ooit plaatsvond, is voor zowel deelnemers als publiek gratis toegankelijk. Het biedt een open podium aan accordeonisten en trekharmonicabespelers, van elk denkbaar niveau, amateur of professional. Als ’gage’ voor hun optreden ontvangen de musici naast consumptiebonnen een leuk aandenken als blijk van waardering. Ook nu zullen naar verwachting weer veel vaste muzikale deelnemers, uit zeer wijde regio hun opwachting maken en hun instrument laten klinken voor een, als gebruikelijk, grote publieke belangstelling.


Ook Mia Helwegen zal in deze vijfendertigste aflevering van het festival niet ontbreken. Deze Limburgse accordeonvirtuoos etaleerde op vorige festivals reeds haar muzikale kwaliteiten in spectaculaire optredens en genoot bovenal van de geweldige festivalsfeer.


Op de festivaldag zal zowel binnen op het podium als buiten in een van de tenten, solo of in gezellig samenspel, worden gemusiceerd. Desgewenst worden de accordeonisten zowel ritmisch als vocaal ondersteund door drummer/zanger Sjaak Zutt die deze taak al meer dan 25 jaar vrijwillig en met veel elan vervult. De presentatie van het festival is in handen van Gerben Wester. Het muzikale evenement zal, zo rond 17.00 uur, traditioneel worden besloten met een ’spectaculair muzikaal dessert’. Maar om dat, als verrassing, te kunnen serveren, hullen festival-organisatoren Rinus Jonker, Sander Mulders en Niels Schilder zich nog even in stilzwijgen.


Op bijgaande foto’s: Mia Helwegen, accordeonvirtuoos uit Limburg, wederom present in Burgerbrug.

Organiserend trio Jonker, Schilder en Mulders (vlnr)


Datum: zondag 16 juni 2019(Vaderdag)

Aanvang: 11.00 uur

Entree en deelname: gratis

Locatie: Eet- en muziekcafé Halfweg,

Burgerweg 9,

1754 KC Burgerbrug


Aanmelding voor deelname:

telefonisch: nummer 0226 381141

per email: eetcafehalfweg@quicknet.nl

of mondeling op de festivaldag