BURGERBRUG - Voor de liefhebbers al jaren een vast gegeven. Vaderdag is Festivaldag. Traditioneel zal ook dit jaar op Vaderdag het Accordeon Festival Krabbendam in Burgerbrug plaatsvinden. Ditmaal de 34-ste versie van het populaire festival voor accordeon- en trekharmonicaspelers en allen die deze muziek een warm hart toedragen.

Het festival, vernoemd naar het buurtschap waar de eerste aflevering van dit vermaarde muziekfestival ooit plaatsvond, is voor zowel deelnemers als publiek gratis toegankelijk. Het biedt een open podium aan accordeonisten en trekharmonicabespelers, van elk denkbaar niveau, amateur of professional, uit zeer wijde regio. Ook nu zullen naar verwachting weer veel vaste muzikale deelnemers, onder meer uit Noord- en Zuid-Holland, Groningen en Friesland, hun instrument laten klinken voor een, als gebruikelijk, grote publieke belangstelling. Ook Mia Helwegen, de Limburgse accordeonvirtuoos en revelatie van de vorige festivaleditie, zal haar opwachting maken. Als ’gage’ voor hun optreden ontvangen de musici naast consumptiebonnen een leuk aandenken als blijk van waardering.

Op deze dag zal zowel binnen op het podium als buiten in een van de tenten, solo of in gezellig samenspel, worden gemusiceerd. Desgewenst worden de accordeonisten zowel ritmisch als vocaal ondersteund door drummer/zanger Sjaak Zutt die deze taak al meer dan 25 jaar vrijwillig en met veel elan vervult. De presentatie van het festival is in handen van Gerben Wester. Ook ditmaal zal de festivaldag zo rond 17.00 uur traditioneel worden besloten met een ’muzikaal dessert’. Maar om dat, als verrassing, te kunnen serveren laten festival- organisatoren Rinus Jonker, Sander Mulders en Niels Schilder zich nog niet uit.

Datum: zondag 17 juni 2018 (Vaderdag)
Aanvang: 11.00 uur
Entree en deelname: gratis
Locatie: Eet- en muziekcafé Halfweg, Burgerweg 9, 1754 KC Burgerbrug

Aanmelding voor deelname:
telefonisch: nummer 0226 381141
per email: eetcafehalfweg@quicknet.nl
of mondeling op de festivaldag