Zondag 30 oktober organiseren 12 horecabedrijven rondom de kerk in Schagen voor de tweede maal een Bockbiertocht.  Na het succes van de vorige editie waar we 180 deelnemers mochten verwelkomen, verwachten we dit jaar een nog grotere opkomst.

Bockbier is een echt seizoensbier, in de lente is er de blonde variant maar tussen oktober en februari bestaat er de donkere variant. Het lekkerste drinkt men een Bockbier van `t fust, waaaruit op deze dag dus ook wordt getapt.

Op een gezellige tocht langs de 12 deelnemende bedrijven kunt u de verschillende soorten bockbier proeven. Bij elke zaak krijgt u ook een heerlijk hapje bij het Bockbier geserveerd. De deelnemende bedrijven zijn; `t Noord, `t Geveltje, PAND 5, Piet Pann, De Smidse, Wonders, de Koeienhemel, de Posthoorn, Igesz, Stiel, `t Heremetijdje en de Bierkade. Hierbij maakt de volgorde waarop u deze loop niet uit.  In een aantal zaken wordt de Bockbiertocht aangekleed met live-muziek of een speciaal menu.

De soorten Bockbier die worden geserveerd zijn o.a. ; Amstel Bockbier, Brand dubbel Bock, Jopen Bock, Heineken tarwe Bock, Texels Bock en het Cornelis Bockbier en nog verrassend veel andere heerlijke Bockbieren!

De kosten voor een stempelkaart zijn in de voorverkoop € 30,- en op de dag zelf € 35,- Deze zijn in de deelnemende bedrijven te koop. Hiervoor krijgt u  12 maal een verschillend Bockbiertje en 12 maal een hapje. De aanvang op Zondag 30 oktober is 14:00 uur. Tot dan!