Boeiende thema’s in Ibsen’s klassieke meesterwerk

Theatergroep Tussen De Planken Door brengt met Hendrik Ibsens toneelstuk ’Nora’ (1879) de vrouwenkwestie en het huwelijksprobleem overtuigend in discussie.

Zaterdag 12 november 2016 (Première) aanvang 20:15 uur
Zondag 13 november 2016 (matinee) aanvang 15:00 uur
Entree: € 13,50

Het stuk brengt de vrouwenemancipatie en het huwelijksprobleem in discussie. Maatschappelijk zorgde het stuk destijds voor veel opschudding en onrust, er werden zelfs demonstraties voor en tegen het stuk gehouden, niet alleen in Noorwegen maar in heel Europa.

Een poppenhuis is dan ook wel een van de meest invloedrijke werken genoemd die ooit werden geschreven. De woorden van Nora tegen haar man in de laatste scene geven aan welk belang Ibsen stelde aan de vrijheid van de vrouw.

Een poppenhuis is ook een psychologisch drama over hooggespannen verwachtingen die niet vervuld worden. Nora verwacht op een gegeven moment een wonder van haar man. Zal dat haar huwelijk redden of is ze op zichzelf aangewezen?

Het thema van 'Een Poppenhuis' is in deze tijd weer erg actueel gezien de huidige maatschappelijke ontwikkelingen, waarbij het erop lijkt dat de vrijheid van vrouwen wederom ter discussie staat.

Regie: Ellie Devilee