SCHAGEN - Familie is een tragi-komedie over veertigers die zijn opgevoed met de frustraties van de jaren zestig.

Jan tegenkamp besluit zijn kinderen uit te nodigen voor een lang weekend skiën in Zwitserland, omdat zijn vrouw Els niet lang meer te leven heeft. Hij wil een laatste keer samen zijn met het hele gezin om goede herinneringen op te halen. Nadat zij de vallei in gaan om boodschappen te halen, arriveren achtereenvolgens hun zweverige dochter Bibi en haar man Von, een mislukt schrijver en hun conservatieve zoon Nico, succesvol accountant met zijn babbelzieke vrouw Sandra. Nico en Von besluiten Jan en Els te helpen met het sjouwen van de boodschappen, maar blijven met zijn vieren steken in de plaatselijke Stube. Onder invloed van alcohol, confronteert Nico zijn moeder Els. Waarom heeft ze hem altijd gehaat? Dit is nog maar het begin van de avond. Ieders oud zeer komt naar buiten. En dat terwijl Els een verrassing had. In samenwerking met het Scagon Theater heeft Tussen De Planken Door.

In samenwerking met het Scagontheater, heeft Tussen De Planken Door Maria Goos uitgenodigd een voorstelling bij te wonen. Aansluitend aan de matineevoorstelling van 11 november zal de schrijfster worden geïnterviewd door verslaggeefster Kitty Mertz van Schagen FM. over haar gehele oeuvre, maar over ’Familie in het bijzonder. Hierbij krijgt het publiek de gelegenheid vragen te stellen.

Spel: Henk Helder, Elly Devilee, Saskia van der Elst, Marcel Ladee, Karianne Regter, Jos van Venrooij
Regie: Elly Devilee

Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop en/of (indien niet uitverkocht) aan de theaterkassa op de dag van de voorstelling. Tijdens kassaopenstellingen kunnen ook, tegens contante betaling, entreekaarten worden aangeschaft voor nog komende voorstellingen.

Data: zaterdagen 10 november, 24 november en 1 december 2018
Aanvang 20.15 uur
zondag 11 november 2018 (in aanwezigheid van schrijfster Maria Goos)
Aanvang 14.00 uur Entree € 18,00
zondagen 25 november en 2 december 2018
Aanvang: 15.00 uur
Entree (uitgezonderd 11 november 2018): € 14,00