SCHAGEN - In december was Lavinia Meijer nog als gastmuzikant te zien in het Top 2000 café en speelde ze populaire liedjes op haar instrument, de harp. Lavinia begon al op haar negende harp te spelen en trad op haar elfde toe tot de Jong Talentenafdeling van het Utrechts Conservatorium. Ze haalde diploma’s aan het conservatorium in Utrecht en in Amsterdam. De lijst met nationale en internationale prijzen en onderscheidingen is lang. Zo won zij in 1997 het Princes Christina Concours en in datzelfde jaar was zij winnares van het Nederland Harp Concours. Ze won prijzen in Israël, Lausanne en Brussel.


Lavinia Meijer speelde in verschillende combinaties met diverse muziekgezelschappen in en buiten Europa. Zo stond ze in Wenen, Athene, Keulen en New York. Ze trad op met het Jenufa Kwartet en met het Aurelia Saxofoon Kwartet, maar ook met de Radio Kamer Filharmonie. Met bandoleon virtuoos Carel Kraayenhof speelde ze een concertserie.


Voor Kunst Verklaard zal zij uitleg geven én vertellen over haar liefde voor het spelen op dit sprookjesachtige snaarinstrument dat al bestond in 3500 v.Chr.
De avond wordt ’geadopteerd’ door harpiste Colet Nierop uit Beverwijk.


Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop www.scagondeluxe.nl

Tickets alleen geldig met coronatoegangsbewijs

Datum: Maandag 21 februari 2022
Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 15,00 CJP: € 7,50
(inclusief pauze drankje)