SCHAGEN - Sacha de Boer: fotografe en ex journaalpresentatrice onder auspiciën van fotoclub Fotomorgana bij Kunst Verklaard

Veruit de meeste mensen zullen haar kennen als anchor van het NOS acht uur Journaal. Echter, in 2013 sloot ze die carrière af en legde zich helemaal toe op haar oorspronkelijke beroep: fotografe.

Sacha de Boer, een vrouw met roots in onze regio. Toen ze zes jaar was, kreeg ze haar eerste camera in handen. Het bleek een verbond voor het leven. Als fotografe laat De Boer zich niet in één hokje duwen. Zo maakt zij portretten én stillevens. Zowel in kleur als zwart-wit. Haar artistieke fotowerk is vaker in zwart-wit’, zo is te lezen op Wikipedia. Haar werk, dat zich vooral kenmerkt door gebruik van natuurlijk invallend licht en clair-obscur, wordt in talloze exposities getoond. Tot in het Rijksmuseum toe.Maar met even veel plezier en toewijding fotografeert zij gerechten. Zo maakte zij, samen met Jacob Jan Boerma liefst drie kookboeken en met twee vriendinnen het prachtige kookschrift Joie de Vivre.

2020 is het jaar waarin, in sterk aangepaste vorm, 75 jaar vrijheid werd gevierd. Dat heeft van Sacha’s hand een schitterend, intiem en verstild fotoboek opgeleverd ’75 jaar Vrijheid’. ’’Sacha de Boer is niet alleen een topfotograaf met een brede horizon, ze is ook een buitengewoon goede presentatrice, die ook de amateurfotograaf raakt”.

Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop www.scagondeluxe.nl
Tickets (alleen geldig met coronatoegangsbewijs)

Datum: maandag 15 november 2021
Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 15,00 / CJP: € 7,50 inclusief pauzedrankje