SCHAGEN - Toneelvereniging Nieuw Den Helder presenteert, als vaste gast, al vele jaren een voorstelling in het Scagon Theater. Dus logisch, dat de Helderse tonelisten zich ook in dit seizoen weer laten zien. Ditmaal is dat met een uitvoering van de komische komedie ’’Spijkerhart” van de Texelse toneelauteur Aris Bremer.

Zoals bekend is in voorstellingen door Nieuw Den Helder aan de gulle lach veelal een ruime plaats toebedeeld. Dat is in deze voorstelling niet anders. Maar een ’platte klucht’ zal het zeker niet worden. De menselijke karakters blijven in het spel steeds herkenbaar.


’’Spijkerhart” vertelt het verhaal van Simon Spijker, directeur van een kisten en kratten fabriek en zijn hondstrouwe vennoot Co Kramer. Samen met Muis, de secretaresse en Katja het jonge ding, dat Simop al snel het hoofd op hol weet te brengen, runnen zij de zaak. Als Hans zich dan voor zijn stage meldt, is de ’crew’ geheel compleet. Immers Amanda, Simons echtgenote, mevrouw Spijker dus, wil absoluut niks met het bedrijf te maken hebben, zij heeft het veel te druk met de daklozen. Helaas heeft directeur Simon een nogal zwak hart. Maar als hij succesvol is geopereerd, stroomt het bloed weer tot waar het de laatste jaren niet meer kwam. Uiteraard met de nodige gevolgen. Kortom: een luchtige voorstelling met ruim baan voor de gulle lach!!!

Spel: Martin Wierstra. Jos de Kock. Ellen Buur, Marjolein Boeije, Anneke van Sundert en Jason van der Hulst.

Regie: Roelie Schiere.

Datum:zaterdag 27 januari 2018

Aanvang: 20.15 uur

Entree: € 12,50

Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop en/of (indien niet uitverkocht) aan de theaterkassa op de dag van de voorstelling.

Tijdens kassaopenstellingen kunnen ook, tegens contante betaling, entreekaarten worden aangeschaft voor nog komende voorstellingen.