SCHAGEN - Stichting 5D biedt werkervaring in podiumkunsten voor iedereen met een handicap.

Onder regie van artistiek leider Beer Boneschansker presenteert 5 D een tweetal voorstellingen waarin mensen met een handicap centraal staan. Met voorafgaand aan de voorstellingen een korte inleiding. Na afloop volgt dan, in een meet and greet met de spelers en makers, een nagesprek onder leiding van journalist Chris Keulemans.

In ’Italië versus Albanië’ spelen Vincent Bendervoet en Nick Bijl twee voetbalsupporters uit verschillende kampen. Maar wat hen bindt is dat ze allebei een handicap hebben en door hun supportersgroep zijn achter gelaten. Hun verschillende achtergrond blijkt vervolgens geen bezwaar om hun maskers af te leggen, eerlijk tegenover elkaar te zijn en hun dromen te delen. Een voorstelling over kiezen voor wie je zelf echt bent.

De solovoorstelling ’Semtex’ is zowel komisch als aangrijpend. Eric Heijmans toont hierin zijn wereld en wat hij daarin ervaart! Een man zit voorovergebogen op een stoel. Hij kijkt op. Onder het grijzende kuifje glimmen zijn pretogen.

’Ik ben Eric,’ zegt hij. ‘Ik ben een sterke man van net boven de vijftig. Ik ben niet alleen groot en sterk. Ik ben één bonk spieren. Ik ben de man van staal.’ Hij praat alsof er een tennisbal op zijn tong ligt. Als hij opstaat zie je al die spieren aan het werk. Eric is spastisch. Zelfs de kleinste beweging kost kracht. Geen woord komt gratis!

Datum: zaterdag 23 december 2017
Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 10,00 / 65+ en CJP € 7,50