ZIJDEWIND - De laatste week van de zomervakantie werd het Timmerdorp in Zijdewind georganiseerd voor de jeugd van de basisschool. Een kleine honderd kinderen uit Zijdewind en 't Veld vermaakten zich bij het “Tiroler “timmerfeest op de speelweide bij de rotonde.

Het jaarlijkse evenement ging donderdag om 10 uur van start, en na de hitte was het uitstekend weer voor deze bezigheid, de hutten werden in rap tempo door verschillende groepen opgebouwd. Ook dit jaar weer mooie zelf bedachte creaties die nog werden opgefleurd met resten verf wat voor dit evenement was opgespaard.

Voor de jury was het ook dit jaar niet eenvoudig om de mooiste hut aan te wijzen maar het was de hut: “De Jodel Koeken” die de leukste en mooiste creatie gemaakt en bedacht hadden en de 1e prijs in ontvangst mochten nemen.

Iedere deelnemer kreeg na afloop een Oorkonde als bewijs van vakmanschap en hun deelname.

Ook werden er weer drie zelfgemaakte vlotten gemaakt voor de vlottenrace die ieder jaar onder grote belangstelling in de Ringvaart wordt gehouden als afsluiting van dit evenement. Het vlot van “De Heidi’s” werd met ruime voorsprong eerste, tweede werd het vlot “De Braadworsten”, en derde als laatste “De Tiroler Bar”.