TUITJENHORN - De tienergroep van schilder- en tekenvereniging Tjeerd Sötemann uit Warmenhuizen exposeert momenteel in de bibliotheek in Tuitjenhorn. De schilderijen zijn tot eind mei te bekijken tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Alle werken zijn gemaakt tijdens de lessen van Mirjam Bontje. Haar lessen zijn bedoeld voor kinderen die graag tekenen, maar een speciale aanleg of bijzonder talent is hiervoor niet nodig. Mirjam wil vooral de beeldende en creatieve ontwikkeling van de kinderen stimuleren. Er wordt gewerkt met verschillende materialen en technieken.

Het werk van kunstenaar Escher heeft als inspiratie gediend voor de getoonde schilderijen. Er is goed gelet op vorm en restvorm. Van het ontwerp is eerst een linoleumsnede gemaakt, die werd vervolgens ingerold met blockprint verf. Uit de handpers kwamen daarna de mooiste prints gerold. Er zijn van karton 3-dimensionale vormen gemaakt waarop de prints werden bevestigd. Ook zijn er drieluiken te zien, die met acrylverf op hout zijn geschilderd. Het was nog een hele uitdaging om van alle kanten een mooi geheel te maken.

Meer informatie over de openingstijden van de bibliotheek of de activiteiten van Tjeerd Sötemann via: kopgroepbibliotheken.nl