SCHAGEN - Een hoopvolle, positieve voorstelling voor kinderen van vijf t/m twaalf jaar over kinderen op verschillende plekken op de wereld waar het klimaat van slag is.


Het verhaal: Opperwolf en Raaf zijn ontevreden over hoe de mensen met de aarde omgaan, en vinden dat de mensentijd maar eens voorbij moet zijn. IJsbeer heeft echter alle vertrouwen in de kinderen.

Opperwolf bepaalt dan: Als een mensenkind laat zien dat het genoeg om de aarde geeft, mogen de mensen blijven. Pien uit Holland is de uitverkorene. Zij is net, tegen haar zin, met haar moeder verhuisd naar oma’s oude huis, ver buiten de stad. Dat vindt ze maar niks.

Als ze Raaf ontmoet, gaat ze met hem op reis. Ver weg over de wereld, waar kinderen wonen met een heel ander leven. Zo surft Pico rond een tropisch eiland, Kadia bivakkeert in de woestijn en Nanouk woont in de sneeuw. Pien maakt nieuwe vrienden en beleeft spannende avonturen. Door klimaatverandering is de natuur overal van slag.

Nadat ze haar nieuwe vrienden heeft geholpen, wil Pien weer naar huis. Maar hoe moet ze naar haar eigen huis terug komen? En waarom wil Raaf haar niet meer helpen?

De levensgrote poppen van Theater Compagnie Alice, het spannende verhaal en de muziek van Marc Spee maken deze voorstelling tot een bijzondere belevenis.

Na afloop mogen de kinderen meedansen!

Poppenspel: Alice Ruijters en Angela de Rie

Muziek: Marc Spee

Eindregie: Luc Willekens

Datum: zondag 17 maart 2024

Aanvang: 11.00 uur

Entree: € 8,50

Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop www.scagondeluxe.nl