In de bibliotheek in Tuitjenhorn is tot 8 december een expositie te zien met textielkunst van Marijke Couvert en Nicky Bloem.

Bloem is afgestudeerd als dessinontwerpster en heeft altijd een affiniteit voor mooie weefstoffen gehad. Zij maakt met behulp van diverse soorten textiel wandkleden en schilderijen die vaak de natuur als inspiratiebron hebben. Daarnaast maakt ze abstracte stofcollages die door het materiaal zelf bepaald worden. Daarbij gebruikt ze diverse garens voor speciale effecten. Het gaat haar vooral om een bepaalde sfeer op te roepen, zoals een winter of zomerlandschap waarbij de kleur en textuur van de stoffen bepalend zijn.

Marijke Couvert heeft van haar moeder leren breien toen ze pas 4 jaar was. Ze maakte altijd praktische voorwerpen, maar tijdens een vakantie in Duitsland ontdekte ze prachtig gekleurde wol geïnspireerd op het werk van Hundertwasser. Het materiaal sprak haar zo aan dat ze er direct mee aan de slag ging. Tijdens de tentoonstelling ‘De wondere wereld van het breien’ zag ze gebreide vaasjes die haar motiveerden tot verder experimenteren. Met verschillende materialen en in allerlei kleuren.

Zie voor adresgegevens en openingstijden bibliotheek www.kopgroepbibliotheken.nl