SCHAGEN - t Miertejater jubileert dit jaar met ’t Atelier’ van Jean-Claude Grumberg, in 1982 de eerste voorstelling door de theatergroep.

In het oprichtingsjaar speelde ’t Miertejater ’t Atelier’ als debuutvoorstelling. Anno 2017, 35 jaar later, jubileert de theatergroep met wederom een uitvoering van hetzelfde stuk. Het ontroerende en tevens vermakelijke toneelstuk beschrijft de situatie in een klein confectieatelier. Het kinderloze, joodse Oost-Europese emigrantenechtpaar, monsieur Léon en madame Hélène, is eigenaar van het atelier. Leon, de baas, probeert vooral het ’hoofd boven water’ te houden en zich te wapenen tegen de oprukkende concurrentie in de confectie-industrie.

Het stuk bestrijkt een periode van zo’n zes jaar. Hierin schets ’t Miertejater de sfeer van de naoorlogse jaren, waarin de vrouwen en mannen van het atelier huilend en lachend trachten het verleden te vergeten en de toekomst te omarmen.

Spel: Jan Slijkerman, Joke van Rijn, Klaas Vegt, Colet Nierop, Dean Smit, Greetje Danner, Adam Landman, Irma Schaafsma, Annelies Komen, Manon Schilder.
Regie en vormgeving: Jeanne Krijgsman.
Fotografie en grafische vormgeving: Katinka Krijgsman.
Belichting: Jaap Scheringa.
Zakelijke leiding: Gerda Toes.

Data:
 
Zaterdag 29 april 2017 Aanvang: 20.15uur
Zondag 30 april 2017 Aanvang: 14.30 uur (matinee)
Donderdag 4 mei 2017 Aanvang: 20.45 uur Inloop: v.a. 20.15 uur 
Entree: € 14,00

Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop www.scagontheater en/of (indien niet uitverkocht) aan de theaterkassa op de dag van de voorstelling.
Tijdens kassaopenstellingen kunnen ook, tegens contante betaling, entreekaarten worden aangeschaft voor nog komende voorstellingen.