TUITJENHORN - Carla Grandiek en Ineke Beukers exposeren tot 8 maart beelden en collages in de bibliotheek in Tuitjenhorn. Grandiek kwam in 1995 met speksteen in aanraking bij Crejat in Alkmaar.

Daarna leerde ze werken met hardere steensoorten, zoals albast en serpentijn. Met een klopper en beitel hak je de vorm erin, met raspen en vijlen werk je het beeld af. Daarna schuren en polijsten, zodat het beeld mooi gaat glimmen. Vaak laat ze zich leiden door de vorm van de steen, maar ze werkt ook doelgericht naar een ontwerp toe.

Collages

Ineke Beukers exposeert haar kleurrijke collages in de bibliotheek. Ze is al 13 jaar lid van de schilder- en tekenvereniging Tjeerd Sὄtemann in Warmenhuizen en schildert met veel plezier in de experimentele groep. Het schilderen brengt haar rust en blijheid. Ze haalt haar inspiratie uit de opdrachten tijdens de schilderlessen of uit de natuur, foto’s in kranten of tijdschriften. De collages maakt zij van gescheurd cadeaupapier, papier uit kranten en tijdschriften en vervolgens werkt zij er met krijt of acrylverf in.

Zie voor adresgegevens en openingstijden www.kopgroepbibliotheken.nl