SCHAGEN - Een dubbelprogramma van de nieuwe generatie kleinkunstenaars brengt een sprankelende muzikale vertelling en een liedjesprogramma met scherpe en grappige teksten.

In hun debuutprogramma speelt duo Roes, zowel sprankelend als spraakmakend, de muzikale vertelling ’We zullen wel zien waar we terechtkomen’: In 1861 reisde Alexine Tinne als eerste vrouwelijke ontdekkingsreiziger door de Sahara. Hierin wordt zij, meer dan ooit, geconfronteerd met haar verleden. Ondanks dat de wereld destijds nog volledig anders was, zijn de thema’s waarop ze stuit verrassend actueel. Want, kun je verantwoordelijk worden gehouden voor de daden van je voorouders? En kun je het ooit goed doen?
Tekst en spel: Sophie Laurence & Judith Oosterwijk
Muziek: Freek Struijs

’Tobben’
Ze werd geboren in een klein dorpje. Ruth Elings, Daar droomde zij over de toekomst en haar liefde voor muziek. Nu woont ze in die grote stad en beleeft een nieuw avontuur: haar eigen liedjesprogramma’s maken, zoals bijvoorbeeld ’Tobben’ is. In haar Nederlandstalige repertoire combineert ze muzikaliteit met scherpe en grappige teksten. Wel hebben de liedjes uit dit nieuwe programma één gemene deler: Ze zijn uit tobben ontstaan. Haar lichte wereldvreemdheid zorgt voor een frisse blik op onze manier van leven. In haar onschuld is Ruth Elings ontwapenend. Tijdens haar voorstelling laat ze haar publiek lachen en soms een beetje huilen. Wel zorgt zij er altijd voor dat men met een fijn, gelukkig gevoel het theater verlaat.

Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop www.scagondeluxe.nl Tickets (alleen geldig met coronatoegangsbewijs)

Datum: Zondag 28 november 2021
Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 12,50
CJP: € 7,50