SCHAGEN - Op Roet speelt drie maal de muziektheatervoorstelling ’Sperrgebiet’. Wat is de betekenis van oorlog in een tijd van vrede?

Datum: zaterdag 30 april 2022

Aanvang:13.30 uur, 16.00 uur en 20.30 uur

Entree: € 10,00

Jongeren tot 16 jaar: € 7,50

’Sperrgebiet’ is een beeldende, interactieve muziektheatervoorstelling door de groep Op Roet. Het verhaal vertelt over de bijzondere geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in het Waddengebied. Daarbij worden vragen opgeroepen als: Hoe ver weg is de oorlog eigenlijk? Welke beelden heb jij bij oorlog? Wat als een geschiedenis je een leven lang blijft volgen? Wie moet straks het verhaal vertellen? En waarom moet het verhaal blijvend verteld worden?

In de voorstelling keert oorlogsjournalist Jos samen met zijn Syrische vriend Kerim, die hij ontmoette in Syrië, terug naar zijn geboortegrond: het Waddengebied. De moeder van Jos is overleden en het ouderlijk huis moet worden ontruimd. De twee willen elkaars geschiedenis leren kennen. En hoe meer laatjes zij samen leeghalen, hoe meer Jos zich realiseert dat hij veel weet over alle brandhaarden in de wereld, maar weinig over de oorlogsgeschiedenis van zijn moeder. Samen met Kerim gaat hij op zoek naar betekenis.

Extra ’spelers’ zijn: zangeres Monique, die zingt en gevoelens vertolkt uit de oorlogstijd in het Waddengebied en filmbeelden van First Voices, foto’s en filmpjes uit de oorlogsperiode toen en nu.

Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop www.scagondeluxe.nl