SCHAGEN - ’Skotwal gaat Deur’ met de beste Americana, vertaald in het onvervalst West-Fries

Met de Amerikaanse country als voorbeeld zingen de gebroeders Theo en Wigert Dronkert liedjes in het West-Fries. Na de toetreding van Theo de Jong mag Skotwal een driemansduo worden genoemd dat de muziek zonder opsmuk durft uit te voeren. Maar het drietal kan ook uitpakken met meerstemmige zang en uitgekiende arrangementen met diverse instrumenten.

Van bekende en minder bekende nummers van bijvoorbeeld Johnny Cash, Steve Earle, Rolling Stones en Bob Dylan maakt Skotwal vertalingen in de eigen streektaal. Uiteraard met de nodige humor, maar ook serieuze zaken gaat Skotwal niet uit de weg. Aan Skotwals eerste cd, gepresenteerd in 2012, werkten grote namen als Tineke Schoemaker (Barrelhouse) en Eelco Gelling (Cuby & the Blizzards) spontaan mee.

,,Dat Skotwal is nag geniesen onsoortig!” klonk eens na afloop van een optreden uit de mond van een echte Westfries als het ultieme compliment voor de groep. Want evenals de klassieke cowboy is de echte West-Fries een man van weinig woorden
Een avond Skotwal betekent herkenning, ontroering, nostalgie, plezier en vooral heel veel goudeerlijke mooie muziek. Onder de werktitel ’Deur’, wat staat voor doorgaan en betreden van nieuwe ruimtes, presenteert Skotwal ook nieuwe liedjes volgens het aloude concept.
Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop www.scagondeluxe.nl

Datum: zaterdag 1 oktober 2022
Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 15,00
CJP: € 10,00