SCHAGEN - Zo’n veertig verenigingen, clubs, organisaties en groepen werken mee aan de vijfde Schager UIT-markt, zondag 1 september in en rond Markt18 (11.50-21 uur). De al bijna traditionele opening van het culturele opening in de Noordkop is als altijd veelkleurig: dans, ballet, film, toneel, koren, bands, klassieke muziek in Slot Schagen en voorlezen in de bieb.

De UITmarkt wordt weer een non-stopshow met voorstellingen op vier podia: het Scagon, de Ridderzaal van Slot Schagen en twee buitenpodia op het Cultuurplein. Naast de grote diversiteit van de deelnemers valt de regionale spreiding op: de deelnemers komen uit de gehele gemeente Schagen, maar ook uit Hollands Kroon. Iedereen is zondag gratis welkom.

Even na zessen begint op het Cultuurplein de avondshow. Jan Kühne en de groep Small Buzz zetten meteen maar de toon met hun eigen ideeën over mooie melodieën uit deze eeuw en de vorige eeuw. Prachtige solo’s zullen de sfeer op het plein alleen nog maar boeiender maken. Niedorps Fanfare was de afgelopen zomer een van de deelnemers aan Oeroel. Het veelzijdige muziekgezelschap speelt van 18.50 tot 19.30 uur vanaf het ponton de sterren van de hemel om daarna plaats te maken voor Jeroen Zijlstra. Nee, het is geen vissersblues die over het water van de Slotgracht zal galmen, het is Zijlstra zelf. In zijn eigen stijl. Schagens Harmonie is dit jaar 150 jaar jong. Nog altijd eigentijds, nog altijd met een uitstekende bezetting en vooral nog steeds vernieuwend. Ze hebben zin om er, met zangers en zangeressen, een meeslepende finale van te maken.

Het volledige programma voor de Schager UITmarkt 2019 is te vinden op www.markt18.nl en op www.scagontheater.nl