ERMELO - Zaterdag 30 juni strijden 194 pokerspelers uit heel Nederland om de titel ‘Winnaar Open Nederlands Kampioenschap Poker 2018’. Een titel waar 9.000 pokeraars een poging naar gedaan hebben. Uiteindelijk hebben 194 pokerspelers zich weten te plaatsen voor de finale.

Organisator Mathijs Jonkers vertelt over het evenement en wat de winnaar wint. “Het Open Nederlands Kampioenschap Poker is een pokerevenement voor de recreatieve pokerspelers die Nederland rijk is. Poker is nog steeds erg populair. “Het eerste seizoen hadden we iets meer dan 4.000 deelnemers, daarna is het elk jaar gegroeid en vorig jaar deden er maar liefst 7.500 spelers mee. Dat we dit jaar wederom gegroeid zijn hadden we niet verwacht.” zegt organisator Mathijs Jonkers.

Voorrondes
Verspreid over 136 locaties hebben deelnemers van januari t/m juni voorrondes gespeeld. Van elke voorronde kwalificeert de winnaar zich direct voor de landelijke finale. Vanaf 80 deelnemers gaat ook de nummer 2 direct door naar de finale! De beste 5% kwalificeert zich voor de halve finales en de beste 6% tot 10% krijgen een wildcard. Uiteindelijk hebben 194 pokerspelers zich via de voorrondes en halve finales weten te plaatsen voor de landelijke finale in Ermelo.

Wat staat de winnaar te wachten?
De winnaar wint een mooie bokaal. Echter dat is niet het enige wat de winnaar te wachten kan komen te staan. Net als bij veel sporten, speelt de winnaar zich met een dergelijke prestatie in de kijker en heeft een goede kans om een sponsoraanbieding te krijgen. “Je kunt het vergelijken met andere sporten. Als iemand goed presteert dan wil een sponsor in die speler investeren.” Zo’n sponsorcontract kan een speler veel opleveren. Pieter de Korver een Nederlandse professionele pokerspeler is daar het bewijs van. Hij won in 2008 een soortgelijk toernooi, waarna hij een sponsorcontract kreeg om grote internationale toernooien te spelen. Bij één van die toernooien won hij €2.3 miljoen

De finale is live te volgen
De finale vindt op 30 juni plaats bij Hotel de Heerlickheijd van Ermelo in Ermelo. De openingsceremonie begint om 12.30 waarna het toernooi om 13.00 afgetrapt wordt. De gehele finale wordt live uitgezonden op https://www.onkpoker.nl/live/ zodat de thuisblijver niks hoeft te missen.