SCHAGEN - Een jaar geleden moest OZOS de voorstellingenreeks van ’Leedvermaak’ afbreken door de eerste Corona-lockdown. Door die ervaring wijzer geworden is nu ingezet op drie aansprekende eenakters, door auteurs van naam, met kleine bezetting.

’Een soort Alaska’ (door Harold Pinter) Gebaseerd op het boek Awakenings van de Britse neuroloog Sacks. Een mysterieuze epidemie, veroorzaakt door een virus waarvan mensen in een jarenlange slaaptoestand raakten. Sacks wist een aantal van hen met een nieuw medicijn te laten ontwaken, al was het slechts van korte duur en niet zonder complicaties. Pinter concentreert zijn eenakter rond de jonge vrouw Deborah, die pas op middelbare leeftijd ontwaakt uit haar coma. Aan haar zijde zit Dr. Hornby die haar uit die comateuze, maar vredige toestand sleurde naar een wereld vol vragen en verwarring.

’Regenwormen’ (van Yvonne Keuls) Hij is meneer Soetering, leraar en genezend van een hartinfarct. Zij is juffrouw Muller, die haar huis en leven ten dienste heeft gesteld van patiënten, die ze verzorgt totdat ze hersteld zijn en vertrekken. Maar nu is het toch anders dan gewoonlijk, zo lijkt het. Meneer gaat binnenkort naar huis en hoewel beiden uit een geheel andere wereld komen, zijn ze in de loop van de voorbije maanden iets voor elkaar gaan voelen. Alleen is dat nooit eerder uitgesproken.

’Tweestrijd’ (Nicolet Steemers & Corine Hartman) Twee zussen treffen elkaar in de wachtkamer bij de notaris. Ze zijn uitgegroeid tot tegenpolen en hebben al jaren nog slechts sporadisch contact. Als ze elkaar nu na de dood van hun vader weer onder ogen komen, is de spanning aanvankelijk om te snijden en wordt een verrassing al gauw een vergissing.

Voorstellingen:
Zondag 7 maart 2021 15.30 uur
Zaterdag 13 maart 15.30 en 20.15 uur
Zondag 14 maart 15.30 uur
Zaterdag 20 maart 15.30 en 20.15 uur
Zondag 21 maart 15.30 uur

Entree: € 13,50 / CJP € 7,50

Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop www.scagondeluxe.nl