TUITJENHORN - Maaike Ebbing is opvoedadviseur bij GGD Hollands Noorden. Op dinsdagavond 9 mei komt ze naar de bibliotheek in Tuitjenhorn voor de lezing ‘Met zelfvertrouwen naar peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en school’. Ebbing vertelt waarom kinderen zich op een bepaalde manier gedragen en hoe ouders daar het beste op kunnen reageren.

Het ouderschap kan enorm plezierig zijn, maar het is niet altijd gemakkelijk. De opvoeding van kinderen kan ook veeleisend of frustrerend zijn. Driftbuien, niet luisteren, ruziemaken en liegen zijn voorbeelden van ongewenst gedrag dat geregeld voorkomt. Tijdens de ontwikkeling van kinderen, is het aan ouders de taak om op de ontwikkeling van het kind aan te sluiten. Juist bij het ingaan van een nieuwe leeftijdsfase, kan het gedrag van het kind verwarrend zijn en stressvolle situaties opleveren.

GGD

Bij GGD Hollands Noorden staat men voor positief opvoeden volgens de methode Triple P. Dit is een methode waarin ouders een positieve opvoedstijl aanleren. Hierdoor verminderen gedragsproblemen bij kinderen.

Lezing opvoedadviseur op dinsdagavond 9 mei in de bibliotheek aan de Oostwal 6 in Tuitjenhorn, aanvang 19.30 uur, toegang €2,50 inclusief koffie en thee. Kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.