SCHAGEN - Ze zwierven door vergeten eeuwen, vertelden en zongen en brachten nieuws op kasteel, herberg en markt. De Troubadours, die anno 2021 singer-songwriters worden genoemd. Bert van Baar (1955) uit Groet is er zo een. Tientallen jaren was hij journalist/redacteur, maar in 1995 koos hij voor het onzekere, maar autonome, muzikantenbestaan.

Kort daarna stond hij drie jaar achtereen met muzikale voorstellingen geprogrammeerd op bekend theaterfestival Terschellings Oerol.
Tijdens zijn optreden in ons theater bladert de zanger door zijn inmiddels dikke oeuvre-map. Met daarin zijn eigen, typisch Noord-Hollandse liedjes. Maar ook de mooiste ’Westfriese roime’ van Ina Slot die hij van muziek voorzag. Zijn rugzak zit vol tijdloze liedjes: ,,Duurzaam blijft lang houdbaar", zegt hij grijnzend, waarbij men nooit weet of hij het meent of niet.

De kleinkunstenaar begeleidt zichzelf op onder meer gitaren, bouzouki, hommel, tweerijer en accordeon. Omdat zijn held en voorbeeld dit jaar 80 werd, speelt hij ook enkele hertalingen van Bob Dylan-songs. Intussen geeft Bert van Baar zijn gehoor een verhelderend inkijkje in zijn cultureel gemengd bedrijf.

Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop www.scagondeluxe.nl
Tickets alleen geldig met coronatoegangsbewijs

Datum: Zaterdag 27 november 2021
Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 11,50
CJP: € 7,50