SCHAGEN - Als je er meer van weet, ga je kunst ook meer waarderen, geniet je er meer van. Dat is de kerngedachte achter Kunst Verklaard, een project waarin de stichting Markt18 samenwerkt met culturele organisaties in de gemeente. Oratoriumkoor Schagen presenteert maandag 29 oktober (20.15 uur) in het Scagon de eersteling, een masterclass van sopraan Miranda van Kralingen.

En dat is niet alleen toeval. Het koor verzorgt 11 november de Elias in de Groeneweghal. Van Kralingen sluit daar in haar masterclass bij aan met de aria ‘Dann werden die Gerechten leuchten’ uit het werk van Mendelssohn. Maar uiteraard neemt de vrouw, die tijdens het Koninklijk huwelijk in 2002 een indrukwekkend Ave Maria vertolkte, meer uit haar rijke repertoire mee naar Schagen. Waarbij ze wordt gesteund door pianiste Mirsa Adami en twee studenten van de Nederlandse Opera Academie.

Van Kralingen is bezig met een rijke loopbaan. Ze zong nationaal en internationaal in opera’s, operettes en musicals. Uit handen van José Carreras ontving Miranda van Kralingen de naar hem genoemde Diamond Tulip Award voor haar vocale prestaties in binnen- en buitenland. Ook dit jaar was de diva van de Nederlandse klassieke muziek verschillende malen op tv te zien, onder meer in Podium Witteman.

Kaarten voor de voorstelling kosten (inclusief koffie/thee) vijftien euro en zijn verkrijgbaar via www.theaterscagon.nl.

De masterclass is mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds van de gemeente Schagen en de medewerking van de Kunst en Cultuur AdviesRaad Schagen (KCARS