SCHAGEN - Altijd al een Lifeguard willen zijn of benieuwd wat de reddingsbrigade doet? Op zondag 11 juni 2017 stellen zes reddingsbrigades in de regio Noord-Holland Noord van 10.00 tot 16.00 uur hun deuren open om belangstellenden actief te laten ervaren wat het werk als Lifeguard betekent.

Op locaties, Callantsoog en Sint Maartenszee in gemeente Schagen zijn dan veel leuke en leerzame activiteiten te doen voor jong tot oud. Bezoekers kunnen tijdens deze open dag kennis maken met de taken, het materiaal, de opleidingen en de mensen van de reddingsbrigade.

Weet je bijvoorbeeld dat bij de reddingsbrigade alles draait om onder andere vrijwilligerswerk en de Lifeguards het hele jaar 24 uur per dag beschikbaar zijn voor redding en hulpverlening? Dat kinderen met een zwemdiploma al op jonge leeftijd lid kunnen worden bij de reddingsbrigade en de opleiding tot Lifesguard  kunnen volgen? Om al het werk mogelijk te maken de reddingsbrigade mede afhankelijk is van donaties en sponsoren?

Tijdens de reddingsbrigade open dag geven de Lifeguards onder andere rondleidingen op de posten en vinden er spectaculaire redding demonstraties plaats, kan je meevaren met de reddingsboten en leren om iemand te redden, wordt er voorlichting gegeven over veiligheid op en rond het water en ga tot slot op de foto met de echte Lifeguards. Kom langs bij een van de deelnemende reddingsbrigades.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma per locatie op de website en/of Facebook pagina van de deelnemende reddingsbrigades.

Facebookpagina reddingsbrigade Callantsoog 'Paal 13'

Website reddingsbrigade Callantsoog

Facebookpagina reddingsbrigade Sint Maartenszee

Website reddingsbrigade Sint Maartenszee