SCHAGEN - Hèt Nieuwjaarsmiddagconcert 2024: Meesterlijk Schagen presenteert het Lincan Trio!

Sinds 2003 is het Giani Lincan Ensemble in binnen- en buitenland bekend als een authentiek Roemeens orkest, een van de beste zigeunerorkesten van Europa.

Het ensemble heeft prijzen gewonnen op diverse muziekfestivals, waaronder het International Gipsy Festival in Tilburg, het Sziget festival in Boedapest en het Khamoro Festival in Praag. Bij vele andere festivals is het ensemble een regelmatige gast met hun bijzondere muziek, omdat zij gespecialiseerd zijn in een ruime variatie aan muziekstijlen, waaronder klassieke muziek, folkloremuziek, zigeunermuziek en zigeuner-jazzmuziek in de stijl van Django Reinhard.

Met gemak verplaatsen zij zich van Roemeense muziek naar Hongaarse en Russische muziek of van volksmuziek naar hun eigen muzikale arrangementen. Daarbij jagen zij elkaars virtuositeit naar grote hoogten, waarbij vooral Giani Lincan zelf op onnavolgbare wijze zijn hamers over de snaren van zijn cimbaal laat gaan. Hij wordt daarbij ondersteund door Albert Lincan op viool en Florin Lincan op piano. Zij bezorgen u een live optreden dat de start van een nieuw jaar waardig is.

Datum: maandag 1 januari 2024

Aanvang: 15.00 uur

Entree: € 29,50 (all-in)