SCHAGEN - Rauwe bourgondische Nederlandstalige liedjes van Jacques Brel, Ramses Shaffy, Boudewijn de Groot en Wende Snijders worden afgewisseld door mooie pareltjes van Daniel Lohues, Herman van Veen, Stef Bos, Liesbeth List e.a. De stukken worden speciaal voor het koor meerstemmig gearrangeerd en van een nieuwe (koor-)jas voorzien.

Iedereen met een beetje gevoel voor ritme en melodie kan meedoen aan dit koorproject van 20 wekelijkse repetities. Het project resulteert uiteindelijk in een optreden voor publiek voor de zomervakantie. Je hoeft geen noten te kunnen lezen en er worden geen audities gedaan. Met de ingezongen mp3tjes kun je de partijen thuis instuderen.

Vocal Playground is 23 jaar geleden opgericht door dirigent/arrangeur Jasper Teule en heeft inmiddels een kleine duizend mensen aan het zingen gebracht verspreid over vier koren in Schagen (muziekcentrum), Heerhugowaard (het Kompleks) en twee in Alkmaar ( Koel 310). De koren kenmerken zich door halfjaarlijkse thema's, laagdrempeligheid, het plezier in zingen en werken aan prachtige arrangementen. De koren gaven in het verleden concerten in Paradiso, de Melkweg, het Zaantheater, openluchttheater Caprera, maar ook in sfeervolle kleine kerkjes. Geen strak pakkenkoor en choreografieen maar voluit zingen in verbinding met elkaar. Ben je nieuwsgierig geworden, heb je zin om te zingen, ervaring of nog geen ervaring en ben je tussen de 13 en 80 jaar? Kom dan naar de eerste gratis proefles van Vocal Playground Schagen op dinsdag 6 februari van 19.15 – 20.30 in het Muziekcentrum Schagen, Zijperweg 18. Voor meer informatie: info@vocalplayground.nl