SCHAGEN - Als ’Piaf van de 21e eeuw’ oogstte Nadja Filtzer al veel succes met het programma ‘Vive Piaf!’. In ’Mijn zwervend hart’ neemt ze het publiek mee op de wereldreis die haar Joodse voorouders maakten van Oekraïne, via Parijs en NY naar Mexico. Op de vlucht voor de pogroms. Nergens geaccepteerd trokken ze verder, op zoek naar een plek om te (over)leven.


Eigen composities en teksten worden afgewisseld met Jiddische Klezmer, Amerikaanse Jazz, Russische & Latijns Amerikaanse volksmuziek. Projecties van schilderijen van haar vader Luis Filcer, foto’s van haar opa, en filmbeelden van zus Irina maken het verhaal compleet.

Nadja Filtzer brengt haar kleurrijke familiegeschiedenis tot leven, kruipt in de huid van haar opa, gaat te rade bij haar oma en ervaart hoe het was om op de vlucht te zijn. Een ontdekkingsreis terug naar het heden, waarin vluchtelingen nog steeds worden weggestuurd. Een universele, zich nog altijd herhalende geschiedenis. Met zelfrelativering en humor laat Nadja zien hoe ze zich bevrijdt van vaste familiepatronen en hoe ze droomt over een betere wereld.

Datum: zaterdag 16 september 2023
Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 15,00
Jongeren t/m 18 jaar: € 7,50

Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop www.scagondeluxe.nl