TUITJENHOORN - Komend weekend zijn er veel gratis activiteiten bij de expositie Noordkopkunst. Zaterdag 14 maart geeft Simone Gerard uit Callandsoog een lezing over haar reis naar Aleppo om 14.30 uur: Aleppo, de grootste stad van Syrië, vrijwel geheel verwoest door oorlog. Voor de inwoners had dit verstrekkende gevolgen. Zij ging erheen om te zien hoe het nu met de mensen gaat.

Hoe pakken zij hun leven weer op. Wat doen zij in het dagelijks leven nu het weer wat rustiger is. Onder de indruk van de moed en de veerkracht waarover de inwoners beschikken maakte zij een fotoverslag, begeleid door een chauffeur en een gids Tussen de verwoeste gebouwen, zonder water en elektriciteit ontstaan kleine winkeltjes. Puin wordt geruimd, kinderen spelen op straat. Een veelheid van gastvrije, moedige mensen verscheen voor haar lens. Midden tussen de verwoesting pakken de Aleppijnen de draad weer op. De vergelijking van de huidige situatie en die van haar ouders vlak na de bevrijding in de Tweede wereldoorlog dringt zich op. Is er een antwoord……..

Op zondag 15 maart gratis workshop salsa door Latin Xcitement om 14 uur en om 15 uur een spetterende show van dansschool 4-Anybody uit Warmenhuizen. Noordkopkunst is open op vrijdag, zaterdag, zondag van 12 tot 17 uur, t/m 19 april
Locatie: De OndernemersCentrale, Oostwal 2, Tuitjenhorn