OUDESLUIS - Lenny Kuhr een icoon van het Nederlandse lied, bracht begin 2022 haar nieuwe album, “Lenny Kuhr” uit. De presentatie was in de poptempel ‘Paradiso’. Mede gebaseerd op haar positieve ervaring van 2019 keert ze op zaterdag 10 september terug voor een optreden in het Cultuurkerkje Oudesluis.


Lenny zingt uit haar grote en levendige oeuvre. De kers op deze taart is het album dat op het label Excelsior is uitgebracht met als titel: Lenny Kuhr. Excelsior zag er wel wat in om de zangeres 'in de herfst van haar leven' opnieuw tot artistieke bloei te brengen. En dat is gelukt. Volgens de recensenten zingt Lenny beter dan ooit.

Het is een album waarop ze uit haar comfortzone is getreden met verrassende resultaten. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega’s speciaal voor haar schreven. Stef Bos schreef het nummer 'Nog steeds een troubadour'. Ook Spinvis en Elke Vierveijzer schreven een nummer. Ook zingt ze een liedje van haar dochter Daphna die in Israël woont en van haar in 2014 overleden partner Herman Pieter de Boer.

De nieuwe titelloze plaat van Lenny Kuhr is een rijk gearrangeerd popalbum. “Ik voelde me gedragen door de muziek,” zegt Kuhr over haar 33e album. Lenny Kuhr loopt over van de vitaliteit: elf ijzersterke en gevarieerde liedjes, gezongen met de nog steeds spatzuivere stem van La Kuhr, met veel gevoel gearrangeerd door Reyer Zwart.

Lenny is een van de iconen van het Nederlandse lied en met zo’n overrompelende plaat kan Lenny Kuhr zomaar weer terug in de spotlights belanden. Ook tot haar eigen vrolijke verbazing. “Ik kan ook poppy zingen, blijkbaar.”

Het is een feest om weer te kunnen spelen na een tijd van pas op de plaats, lockdowns en steeds veranderende maatregelen.


Waar: Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis

Wanneer: Zaterdag 10 september 2022

Hoe laat: Aanvang 20:00 uur

Entree: 20 euro pp (incl. reservering en koffie / thee bij entree)

Kaarten: Bij de ingang of reserveren via: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/