Datum: zaterdag 3 december 2016 Aanvang: 20.15 uur Entree: € 20,00 Jeugd t/m 12 jaar: € 15,00

Muziektheater La Scala Nobile presenteert het derde Operagala Schagen in een avondvoorstelling met Sprookjesopera’s voor een ieder van 6 jaar en (ook veel) ouder

La Scala Nobile voert haar publiek mee in een muzikale reis door diverse landen. Op avontuur naar Sprookjesland. Met prachtige verhalen en hoogtepunten uit werken klassieke componisten als: de Russische Nicolai Rimsky-Korsakov, Michael Glinka, en Aeleksandr Borodin en Giacomo Puccini uit het Italiaanse Toscane. Maar ook de Frans-Duitse Jaques Offenbach, Duitser Georg Friedrich Händel en het Oostenrijkse ’wonderkind’ Wolfgang Amadeus Mozart.

Ook komen mooie liefdesverhalen aan bod. Zoals ’Het Sneeuwmeisje’, over een meisje dat smelt van liefde. Het verhaal van Ruslan en Ludmilla, waarin liefde alles overwint. Maar ook over Turandot, de trotse prinses uit de gelijknamige, onvoltooid nagelaten opera van Puccini. Mozart’s Toverfluit en de fee Alcin, Er zal ook komische en uiterst en grappige muziek zoals het ’Kattenduet’ van Rossini, muziek uit de operette ’Die Csárdásfürstin’ en ’Verhalen uit het Weense Woud’ op muziek van Strauss.

Vormgeving en muzikale leiding: Elena Syssojeva

Begeleiding: Evelina Vorontsova, piano

Jeannette Kager-Bijlstra, accordeon.

www.lascalanobile.nl

Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop en/of (indien niet uitverkocht) aan de theaterkassa op de dg van de voorstelling. Tijdens kassaopenstellingen kunnen ook, tegens contante betaling, entreekaarten worden aangeschaft voor nog komende voorstellingen.