SCHAGEN - Als mode en kunst al geen broer en zus zijn, dan zijn ze in ieder geval neef en nicht. Met schoonheid als raakvlak in hun DNA. Zeker, je kunt daarover praten, maar je moet het ook zien. Ronald Kolk onderbouwt zijn betoog vanavond dan ook met een professioneel gepresenteerde modeshow.

Kolk heeft al bijna 25 jaar een eigen couturehuis. Hij kleedde sterren als Grace Jones en Liesbeth List. Zijn credo is terug te vinden in een blog in ’Fifty&Me’. Daarin noemt hij zich een barokke ontwerper, die veelvuldig gebruik maakt van bijzondere stoffen, kiest voor vrouwelijke vormen en oog heeft voor detail. Het gebruik van pailletten en borduurwerk is daar een voorbeeld van. Maar vooral de kragen en de manchetten zijn kenmerkend en herkenbaar zijn voor de couture van Ronald Kolk.

De relatie tussen kunst en mode is een almaar terugkerende discussie. Daarbij vormen de bekende Mondriaan-collectie van Yves Saint Laurent en de souper dresses van Andy Warhol koren op de molen van degenen, die kunst en mode graag arm in arm zien gaan.Ronald Kolk omarmt de relatie tussen tijdsgeest en mode: Hij vindt de stijl van de roaring twenties niet alleen heel mooi, maar ook interessant omdat die periode kenmerkend is voor de opkomst van sterke vrouwen, zoals Marlene Dietrich en Greta Garbo. Supervrouwelijk, maar toch vrouwen die hun mannetje konden staan.

Datum: maandag 14 december 2020
Aanvang: 16. 00 uur en 20.15 uur
Entree: € 15,00 CJP: € 7,50 euro

Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop www.scagondeluxe.nl