SCHAGEN - Komende zondag zijn "De Harmonie uit Schagen" en "De Kolhorner Sessieband" te zien in de Muziektuin in Schagen.

"De Harmonie uit Schagen"
Zij zijn een gezellige en enthousiaste groep muzikanten. Iedere woensdagavond repeteren zij in Schagen in de kelder van Markt 18. Ze hebben twee orkesten: het hoofdorkest en het opleidingsorkest. Na een jaar muziekles gaan leerlingen van de vereniging meespelen in het opleidingsorkest. Het doel is hen wegwijs te maken in het musiceren in orkestverband. Het gaat hierbij niet alleen om jonge, beginnende muzikanten, maar ook om volwassen die op latere leeftijd een instrument zijn gaan spelen. De moeilijkheidsgraad van de gespeelde stukken is aangepast aan de mogelijkheden van de muzikanten. Het opleidingsorkest heeft diverse optredens in een jaar. Zo wordt er een aantal keer per jaar deelgenomen aan een festival en treedt het orkest ook altijd op tijdens de concerten van het groot orkest.

"De Kolhorner Sessieband"
De Kolhorner Sessie Band is ontstaan zoals de naam al zegt uit een jam sessie in Kolhorn,een band bestaande uit maar liefst 7 leden. Nu alweer een paar jaar verder heeft deze band een flink repertoire opgebouwd waarmee ze op iedere gelegenheid een geslaagd feest kunnen neerzetten.Met gouden hits van toen en nu is er voor ieder wat wils. Het leuke aan deze band is dat er zo nu en dan een andere bezetting op de planken kan staan, naast de vaste muzikanten Huib, Rob, Ingrid, Paul, Carolien, Jan en Dave spelen er ook regelmatig oud leden en gasten uit het muzikale netwerk mee maar ook Rob en Dave wisselen elkaar wel eens af achter de drumkit of maken er samen een showtje van.