SCHAGEN - Band, sing & songwriters en een koor. 3 Acts met heel veel muziek. Natuurlijk zijn de "Toilet Thea's" ook weer aanwezig en staat de koffiekar er weer met zijn heerlijke koffie. Oh ja, en vergeet geen tientjes lid te worden van de Muziektuin.

De Skager AC Band - 12:00 - 12:45
De Skager AC band is gestart naar aanleiding van de behoeftes van een aantal cliënten van het Skager AC (onderdeel van Esdégé-Reigersdaal), onder leiding van muziekagoog Diana Ransijn.

Er wordt sinds 2015 om de week geoefend en vanaf september 2016 elke week. Ze doen liedjes die ze leuk vinden (Engels en Nederlands,oud en nieuw) en beleven veel plezier aan het samen spelen en zingen.

Als er een mogelijkheid is, treden ze op binnen het Skager AC, maar soms ook daarbuiten. Een hoogtepunt was toch wel een optreden in Koek en Bier (Alkmaar) op het Feelgood Festival, waar ze van de opbrengst van het festival instrumenten mochten ontvangen!

Ze zijn begonnen met z’n vieren, maar op het moment is de formatie iets kleiner en spelen ze soms met een wisselende bezetting.

Sweet&Fierce - 12:45 - 13:15
2 dames op akoestisch gitaar. Zij spelen hun eigen geschreven nummers in het genre folk en pop.

Feel Good - 13:15 - 14:00
Feel Good is een enthousiast popkoor uit de Wieringermeer en bestaat sinds november 2012. Het initiatief is ontstaan uit enkele enthousiastelingen die in het verleden op andere koren hebben gezeten, en/of vanuit hun passie altijd met muziek zijn bezig geweest. Het doel is om hun gezamenlijke passie te delen en goed in het gehoor liggende nummers binnen hun kwalitatieve kunnen zo goed en verassend mogelijk neer te zetten. Naast dat er iedere donderdag hard gewerkt wordt om de puntjes op de i te zetten is vooral ook het plezier beleven om samen muziek te maken een belangrijk uitgangspunt voor “Feel Good”.

Het koor bestaat uit 22 zangers en zangeressen en 2 mensen voor de begeleiding.

De verdeling tussen de mannen en vrouwen is precies gelijk en het koor zingt zonder een aparte dirigent.

Het repertoire is voornamelijk Engelstalig en bestaat voornamelijk uit popklassiekers en hedendaagse popnummers. Daarnaast heeft het koor ook een paar openluchtvieringen opgeluisterd met kerkliederen.

Naast de begeleiding van synthesizer en drums zingt het koor ook enkele a capella nummers.

Het koor staat onder muzikale leiding en begeleiding van Ronald Reijers.