SCHAGEN - Update: Wegens het dreigende slechte weer heeft de Stichting besloten om het de komende zondag niet door te laten gaan in de Muziektuin.

Komende zondag 23 september smartlappen en popmuziek in de Muziektuin.

- De Klankentappers

In het jaar 2002 zijn” De Klankentappers “spontaan ontstaan, tijdens een gezellig borrelgesprek bij voormalig dorpshuisbeheerder Stef de Wit werd aan de bar het idee door hem geopperd om een smartlappen koor op te richten.

In samenwerking met Wil Hobma en Aart van Koot is er toen een koortje opgericht, dat toen 18 leden telde. Onder begeleiding van organist Eric Bos en Ben Kemper op drum werd er op de donderdagavond hard gerepeteerd om de 18 stemmen op 1 lijn te krijgen. Dat is een prima basis geweest waar we nu nog de vruchten van plukken.

In de daaropvolgende jaren groeide het aantal leden van zowel mannen als vrouwen naar zo’n 60 leden en ook de muziekanten zijn in de loop der jarengewijzigd Na jaren op de steun van Eric Bos te hebben geleund, begeleidt nu Dick Langendijk op accordeon en Jan Schilder op drums het koor muzikaal. Na Peter Sluiter, Bert van der Steenhoven,Cees Langedijk en Pieter van der Wal mogen de Klankentappers zich nu gelukkig prijzen met dirigent Hans Lakeman.

Het koor heeft in de 15 jaar dat wij bestaan veel aan kwaliteit gewonnen, wij zingen nu ook de liedjes van nu, die gewoon te mooi en /of te leuk zijn om ze op de plank te laten liggen, vooral nu we drie stemmig zingen. Onze smartlappen zingen we wat minder als vroeger,maar af en toe , of op verzoek halen we ze nog wel eens uit de kast.

Onder de leden heerst een gezellige sfeer, wil je ook bij ons komen zingen? Wij repeteren op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur in “ De Uijtkijk” Maarten Breetstraat 1 in St. Maartensbrug

Wanneer? zondag 23 september
Hoelaat? 12:00 uur - 13:00 uur

- Snoake

Is een eigenwijze no-nonsense coverband uit Heerhugowaard en bestaat uit 5 bandleden. Wij spelen vooral muziek uit de jaren ’60 en ’70 met af en toe een klein uitstapje naar de jaren 90 en ’00. Nummers die je jaarlijks weer terugvindt in de Top 2000.

Als SNOAKE speelt hoor je onder andere nummers van Creedence Clearwater Revival, Eric Clapton, The Beatles, Fleetwood Mac, Robert Palmer, The Who, Led Zeppelin en Anouk.

Wanneer? zondag 23 september
Hoelaat? 13:00 uur - 14:00 uur