SCHAGEN - De muziektuin heeft komende zondag weer een gezellig programma!


Vanaf 12:00 uur: “Mootet”

Jos van Hooff, Edward Fuchs beiden op de gitaar. Chris Duivenvoorden, Anita de Graaf, Marjoleine Fuchs en Gerrie Moot op zang.3 zangeressen, 1 zanger en twee gitaristen. Sinds 3 jaar lekker actief in de muziek en een zeer verassend repertoire uitgekozen waar het publiek van smult. Lekker in het gehoor liggende muziek spreekt Mootet wel aan. In de muziektuin zullen zij hun nieuwste nummers brengen.


Vanaf 13:00 uur: ORKEST DE TOEKOMST

”de Toekomst” is een ca. 28 koppig orkest, opgericht in 1982, met café ”De Fortuin” in Barsingerhorn als thuisbasis. De leden komen niet alleen uit Barsingerhorn, maar ook uit omliggende dorpen en Schagen. De doelstelling van ”De Toekomst” is: ontspannen musiceren in een ontspannen sfeer. De Toekomst is een gezellig orkest en staat onder leiding van Steffen Snip. Steffen heeft als kleine jongen bij ”de Toekomst” leren klarinet spelen. We spelen veel bigband nummers, maar ook pop, rock, Hollandse hits en filmmuziek. Af en toe zelfs licht klassiek, een veelzijdig orkest dus. Ter gelegenheid van concerten werken we vaak samen met verschillende zangers, zangeressen, zelfs zanggroepen en andere orkesten. Dit keer komt troubadoer, teksschrijver en entertainer Bert van Baar enkele eigen nummers zingen.


Vanaf 19:00 uur: U2-ROCKDIENST IN MUZIEKTUIN SCHAGEN

Op zondag 7 juli kan in de Muziektuin genoten worden van live-muziek van U2. Op de bühne dan de voortreffelijke U2-coverband U2two, waarvan ook kenners vinden dat zij het geluid van de echte U2 uiterst dicht benaderen. Daarbij heeft zanger Sam Kramer een stem, die nauwelijks van die van Bono te onderscheiden is en heeft hij ook de looks, al is hij wel wat langer dan de echte.Inhoudelijk zijn de liedjes van U2 sterk idealistisch van aard, waarbij duidelijk te merken is waar de bron ligt van de inspiratie: in het christelijk geloof. Hun teksten bevatten veel bijbelcitaten en gebedselementen. Dit bracht ‘rockdominee’ Jan Andries de Boer, predikant in Winkel, er al meer dan 13 jaar geleden toe de muziek van U2 in de kerk te brengen. Zijn eerste ‘U2-dienst’ vond in maart 2006 plaats in Broek op Langedijk, waar hij toen dominee was. De dienst trok sterk de aandacht en De Boer werd vervolgens overal in Nederland uitgenodigd om U2-diensten te houden. Al gauw werd de disco-installatie ingeruild voor een echte band. Na een paar jaar samen te hebben gewerkt met U2NL werkt hij intussen al tien jaar samen met U2two. Hun eigen versie van ‘One’ is op YouTube wereldwijd al 4,5 miljoen keer bekeken.