SCHAGEN - Komende zondag 26 mei heeft de Muziektuin weer een gevarieerd programma.


Vanaf 12 uur: 'Stuurloos' uit Wognum:

Stuurloos is een koor uit Wognum dat in 2003 is opgericht. In eerste instantie werden enkele zeemansliederen gezongen waarbij met name de gezelligheid het uitgangspunt was.In de loop van de tijd is het repertoire compleet veranderd. De shanty nummers van weleer hebben plaats gemaakt voor nummers van grote artiesten. Zo vertolkt het koor prachtige klassiekers van onder andere Frank Sinatra, Joan Baez, Bennie Nijman, Simon & Garfunkel en Joris Linsen tot Styx en The Maverick’s. Ook zingt Stuurloos een eigen “Ode aan Westfriesland”, een nummer wat veel bekendheid heeft gekregen in West-Friesland en erbuiten, onder meer door YouTube.

Er wordt drie- of meerstemmig gezongen. De naam geeft al aan dat het koor het doet zonder dirigent. De muzikale leiding is in handen van Ed Goedhart die ook zorgt voor de arrangementen. Het koor bestaat ondertussen uit 27 mannen en wordt begeleid door gitaar (Theo Braas), accordeon (Ed Goedhart) en basgitaar (Fried Holtkamp). Gezelligheid staat nog steeds hoog in het vaandel, echter ook aan de kwaliteit wordt hard gewerkt.

Stuurloos bestaat ondertussen 15 jaar.

Stuurloos treedt regelmatig op. Hoornse stadsfeesten, Aquadag Hoorn, Korenfestival Paradiso, Korenfestival Obdam, Music Fair in Wognum, optredens bij de plaatselijke KBO, zijn enkele voorbeelden hiervan.

Diverse keren is de samenwerking gezocht met een ander koor, of solisten, om een concert te organiseren. Hieronder een “recensie” van één van de optredens:

“Een uitgebreid repertoire, gegroeid in klankkleur en nuances, krachtig stemgeluid, prima solo’s, verzorgde presentatie, kortom: een lust voor oog en oor. Ierse en Engelse liederen, Spaans, Duits, maar zeker ook Nederlands”.


Vanaf 13 uur: Grijpstra en de Geer

Gerard Baars - gitaar en Patricia Grijpstra – vocalen, zijn na jarenlang in diverse top40-100bands te hebben gespeeld, ook al geruime tijd unplugged te beluisteren.

Dat doen zij onder de naam Grijpstra en de Geer. Popliedjes die op een semi-akoestische manier vertolkt worden. Denk aan o.a. Alanis Morissette, Anouk, KT Tunstall, Krezip, Beth Hart en Rihanna.

Gerard op zijn zelfgebouwde gitaar, Patries met haar eigen stemgeluid. Al vaak mogen optreden in de muziektuin: tis toch elke keer weer top om te mogen doen!